Elsker Excel og naturen

Torbjørn Aas kjenner både Excel og den norske fjellheimen som sin egen bukselomme. Vi tok en prat med den garvede kursholderen om gleden ved regneark og naturopplevelser.

Jotunheimen

Når vi i Bouvet inviterer til Excel-kurs for viderekomne, er valget av underviser enkelt: Vi henter Torbjørn ned fra fjellet! De siste 20 årene har han bygget seg et renommé som en av landets beste Excel-instruktører. Men interessen for datamaskiner ble vekket allerede på 60-tallet.

– Hvorfor Excel?

– Jeg ble tidlig fascinert av datamaskiner – likte å jobbe med dem og få dem til å utføre oppgaver. Jeg studerte programmering på BI for en mannsalder siden, og tidlig på 90-tallet begynte jeg å sysle med Excel tidlig på 90-tallet. Programmet er et av de mest brukte, med god grunn. Det er logisk og intuitivt, og det kan løse svært mange oppgaver – også de man i utgangspunktet ikke skulle tro ligger innenfor bruksområdet. Og dette er det jeg liker aller best: Å programmere Excel til å hoppe når jeg sier «hopp».

– Hvem passer kurset ditt for?

– Flertallet av kursdeltakerne bruker Excel daglig, har god kunnskap om verktøyet og vil lære hvordan de kan utnytte de mange mulighetene bakenfor standardmalene. De kommer fra mange forskjellige bransjer, i tillegg til utdanningssektoren.

Hvordan er det å holde kurs hos Bouvet?

– Det er alltid veldig hyggelig å besøke kursavdelingen i Bouvet. Det er en svært profesjonell organisasjon som alltid har orden i sysakene. Som kursholder har jeg opplevd en del forskjellig, og derfor verdsetter jeg at alt fungerer og er på stell. Det gir deltakerne større utbytte av kurset. Neste år har jeg og Bouvet faktisk jubileum. Da er det 20 år siden mitt første kurs i selskapet som dannet grunnlaget for det som utviklet seg til Bouvet. Flere av menneskene jeg ble kjent med i 1997, jobber her ennå. Det sier en del om kulturen på huset.

… og ellers er du å finne i skogen eller på fjellet?

– Hehe. Ganske ofte, i hvert fall. Jeg bor like ved grensa til marka, og er mye i skog og mark. På fjellet trives jeg i de vakre områdene på Hardangervidda, i Jotunheimen og i Rondane. Blefjell er også flott. Jeg har stor glede av å være naturen, både alene og som turleder i Den Norske Turistforening. Da setter jeg pris på fellesskapet og det å dele naturopplevelser. Når jeg er alene, finner jeg ro og rom for refleksjon. Det er ikke få utfordringer som er løst på turer i skog og fjell. Samtidig liker jeg at det av og til er litt strevsomt – at naturen stiller meg på prøve.  

Torbjørn Aas

Kurs holdt av Torbjørn Aas.

Excel VBA programmering grunnkurs

Excel VBA programmering grunnkurs med vekt på beregninger og formler

Excel VBA programmering videregående