Lean - en introduksjon - Bergen

I dag må bedrifter levere bedre, raskere og til lavere pris for å møte kundenes forventninger. Dette må gjøres med færre medarbeidere og med reduserte budsjetter. I dagens konkurransepregede marked, er det flere og flere bedrifter som velger Lean som strategi for å møte dette krevende markedet.

Duration
1 day(s)
Price
5 800
Instructor
Heidi Maier Sagstad

Heidi er en erfaren forretningsutvikler og Lean Six Sigma rådgiver. Hun er «black-belt» sertifisert og har vært ansvarlig for implementeringen av Lean i et internasjonalt biomedisinsk selskap. 

Heidi:
Er sertifisert I Lean og Six Sigma
Har rullet ut Lean på 65 lokasjoner, for 3800 ansatte
Har sertifisert 80 kandidater i yellow-belt, green-belt og black-belt

Heidi vil dele sine erfaringer og fortelle om hvordan Lean prinsipper, verktøy og metoder har hjulpet bedrifter til å oppnå bedre resultater, samtidig som de har øket både de ansattes og kundenes tilfredshet. 

Instructor
Anamarija Carotta

Anamarija er en erfaren fasilitator og jobber for tiden som prosessdesigner for å kartlegge, forbedre, modellere og implementere nye og eksisterende arbeidsprosesser i styringssystemet til en av de ledende aktørene innen olje og gass i Norge.

Hun behersker forskjellige teknikker (projective og elicitation techniques) som bidrar til bedre gruppedynamikk og at man får avdekket dypere holdninger, behov og meninger. Anamarija er en dyktig analytiker innen bruker- og markedsanalyse med fokus på databasert beslutningstaking. 

Content

På dette kurset får du en grunnleggende forståelse for Lean filosofien, verdiene, prinsippene, metodene og verktøyene. Du vil få forståelse for viktigheten av flyteffektivitet, og på hvilken måte det kan gagne bedriften din. Du vil lære å identifisere verdiskapingen i prosessene dine, fjerne sløsing (waste), og øke produktflyten. Etter kurset vil du ha tilstrekkelig kunnskap til å bruke noen av de grunnleggende prinsippene i enkle Lean aktiviteter.  Resultatet vil bli forbedret kundetilfredshet og mindre belastning på de ansatte.

Kursagenda:

Å forstå Lean
• Lean historikk
• Lean filosofien
• Å være en Lean organisasjon

Å bruke Lean i praksis
• CTQs: Hvordan identifisere det som gir verdi for kunden?
• VSM: Hvordan etablere et verdistrømskart (valuestream map)
• Waste: Hvordan identifisere de åtte typene av sløsing
• Fiskebeinsanalyse: Hvordan identifisere rot årsaker
• Balansert flyt: Hvordan forbedre prosessflyten

Målgruppe
Alle som ønsker å bygge bedre forståelse for Lean filosofien og verktøyene. Ledere på alle nivåer, arbeidsledere og nybegynnere. Kan anvendes i alle industrier og for alle typer tjenester.

Kursstruktur
Kursform er en kombinasjon av presentasjon av case og teori og oppgaver der bruk av ulike verktøy står sentralt
Kurset gjennomføres i hovedsak på engelsk.

Bedriftsinternt kurs
Dette kurset egner seg også godt som bedriftsinternt kurs. Vi har lang erfaring i å skreddersy kurs for ulike bedrifter og bransjer. Kurset legges opp slik at dere får akkurat det dere er på jakt etter. Ta kontakt med nina.sether@bouvet.no for mer informasjon og et tilbud